Navigácia

  • Zabávame sa

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zabávame sa.

    Po prechádzke sme sa  občerstvili  bylinkovým čajom.

  • Zápis detí do 1. ročníka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis detí do 1. ročníka.

    4. apríl 2024 bol pre našu školu veľkým dňom. Konal sa hromadný zápis detí do 1. ročníka za prítomnosti rodičov. Deti úspešne plnili úlohy, spoločne sme vyrobili prediktabilnú knihu s názvom Kniha predškolákov. Tešíme sa na nových prváčikov.

  • Bubnujeme

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnujeme.

    Zaspievali sme si, snažili udržať správny rytmus. Bavila nás hra na hudobné nástroje.

  • Deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

    Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý pripadá na 22.3., sme sa venovali v rámci rôznych predmetov téme VODA – prečo je voda dôležitá, prečo ju máme chrániť. Na hodnotu vody sme upozornili zábavným a zážitkovým, ale i bádateľským a náučným spôsobom. Naša trieda sa na chvíľu premenila na „vedecké laboratórium“ a žiaci na mladých vedcov.

    Bavili nás pokusy s vodou, ktoré predviedli žiaci.  

  • Videli sme...

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Videli sme....

  • Korčuliarsky výcvik

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky výcvik.

    Stalo sa už športovou tradíciou, že každý rok sa stretávame na korčuliarskom výcviku na zimnom štadióne v Banskej Bystrici v plnej zbroji. Bez čiapky, prilby a rukavíc to však nejde. Treba tlmiť pády, nárazy, pošúchať obité kolienko, občas utrieť slzu a ide sa ďalej.  Niektorí po prvýkrát a iní už ostrieľaní, kĺzali sa na ľadovej ploche pod vedením sympatických a trpezlivých študentov. Tento rok nás sprevádzali aj škôlkári, ktorí sa krok po kroku zdokonaľovali v korčuliarskych zručnostich.

  • Pietna spomienka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pietna spomienka.

    16. februára sme si pietnou spomienkou  pripomenuli 79. výročie vypálenia našej obce.

  • Finančná gramotnosť

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť.

  • Školácky cech

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školácky cech.

    7. február  bol v živote našich prváčikov veľmi významným dňom. Za prítomnosti svojich rodičov boli pasovaní za riadnych žiakov našej školy a prijatí do Cechu školáckeho. V tento slávnostný deň museli  pomôcť rozprávkovým postavičkám splniť rôzne úlohy z matematiky, slovenského i anglického jazyka. Zručnosť predviedli aj v programovaní robotickej lienky.                                                                             

    Po úspešnom zdolaní všetkých prekážok a zložení prváckeho sľubu, si z rúk našich najstarších žiakov- štvrtákov,  prevzali vysvedčenia.  

    Za pomoc ďakujeme  našim štvrtákom, ktorí svoje herecké úlohy zvládli na výbornú. Veď sprevádzali prvákov počas celej pasovačky.

       

  • Baláže - korčuľovanie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Baláže - korčuľovanie.

    Navštívili sme susednú obec - Baláže. Na ľadovej ploche sme si otestovali korčuliarske zručnosti. Korčuľovanie sa nám veľmi páčilo, nevadili nám občasné pády. Prežili sme spolu príjemné predpoludnie plné pohybu a zábavy. Ako sa nám darilo, pozrite si na fotografiách. 

     

  • Karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

    Fašiangy sú už tradične časom zábav a karnevalov. Karneval nechýbal ani v našej obci. 

    Deti si dali na výbere masiek naozaj záležať. Do sály zavítali rôzne rozprávkové bytosti –  víly, princezné, ale aj kovboji, šašovia, vojaci a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Snažili sa zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou.

  • Práca s hlinou

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Práca s hlinou.

    Pod dohľadom odborníka sme vytvorili takéto krásne výrobky.

  • Knižnica - Selce

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižnica - Selce.

    Spoznávali sme susednú obec - Selce. Na obecnom úrade nás privítal p. starosta, ktorý ochotne odpovedal na naše zvedavé otázky. Pani knihovníčka nás vtiahla do tajov knižnice. Žiaci boli oboznámení s knižnicou, s postupom vyhľadávania knižných titulov, rozdelením kníh podľa oblastí. Dozvedeli sa veľa ďalších informácií ako sa čo najlepšie orientovať v knižnici, alebo ako využiť služby knižnice. Deti prejavili o knižky veľký záujem, pekne si ich prezerali , čítali i požičali. Návšteva knižnice bola pre žiakov veľmi zaujímavá.                                   Pizzeriu Tatiana sa tiež veru nedalo obísť.

  • Vianočné oblátky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné oblátky.

    Deti z MŠ a žiaci ZŠ mali úžasný zážitok vďaka pani Chabanovei, ktorá deťom prezradia tajomstvo výroby vianočných oblátok. Srdečne ďakujeme! 

  • Vianočné trhy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy.

    Vianočné trhy boli  priestorom aktivity štvrtákov, ktorí si skúsili profesie dospelých – predavačov, remeselníkov a množstvo ďalších. Počas predaja mali možnosť otestovať nielen  svoje komunikačné zručnosti, ale predovšetkým finančnú gramotnosť. Všetky výrobky pochádzali z dielne šikovných rúk našich žiakov, kreatívnych rodičov a starých rodičov – vyrobili ich nielen doma, ale aj počas tvorivých dielničiek ZŠ a MŠ. Získané peniaze použijeme na skvalitnenie mimoškolských aktivít detí.  Keďže sviatky Vianoc sú spájané aj s obdarovávaním, rozhodli sme sa  určitú čiastku  darovať na detské oddelenie do nemocnice.Ďakujeme rodičom, ktorí nám pomohli pri organizovaní vianočných trhov. Vždy si nájdu chvíľku času, aby napiekli koláče pre deti a spríjemnili nám vianočnú atmosféru pri predali výrobkov.                                    

  • Planéta Zem, Príprava na VIANOČNÉ TRHY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Planéta Zem, Príprava na VIANOČNÉ TRHY.

    Štvrtáci na hodine prírodovedy vytvorili 3D planétu Zem. Kašičku z múky, soli a farby naniesli na papier, dielo dali zapiecť do mikrovlnnej rúry.

    Ďakujeme rodičom, ktorí nám priniesli do školy hotové výrobky určené na VIANOČNÉ TRHY. Ďakujeme najmä rodičom, ktorí si našli čas a pomohli nám s ich výrobou.

  • Zdravý chrbátik

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravý chrbátik.

    Opäť pokračujeme v cvičení, aby sme mali zdravý chrbátik.

  • Tuláčik

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tuláčik.

    Vyradené paplóniky z MŠ putovali do útulku TULÁČIK v Brezne. Veríme, že opusteným psíkom dobre poslúžia. 

  • Slabiky, slabiky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slabiky, slabiky.

    Na hodine slovenského jazyka sme sa učili slabikovať, identifikovať dlhú a krátku slabiku. Vyrobili sme si MAJSTRA DĹŽŇA, SLABIKU i prediktabilnú knihu. Didaktické hry - hra so štvorcovou sieťou a slabikami, hra na obchod. Super sme sa zabavili, nakúpili a zariadili domček.

  • Púšťanie šarkanov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Púšťanie šarkanov.

    Pri našej škole sa uskutočnila šarkaniáda. Deti predviedli obrovskú paletu rôznych šarkanov, veľké, malé, s dlhými chvostami, dokonca sa našiel aj vlastnoručne vyrobený šarkan. Nápadité šarkany vystúpili do výšin a postarali sa o pestrofarebné divadlo na jesennej oblohe.Vietor nebol silný, takže šarkanov sme museli poháňať.  Dobre sme sa zabavili a môžeme sa tešiť na ďalšiu šarkaniádu.

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Priechod č. 179
    Priechod č. 179
  • +421 x 48 4189165

Fotogaléria